Puppy basistraining


leeftijd: 7 weken tot 6 maanden


In deze cursus werken we in 8 lessen aan de basis met je pup. Je ontvangt een certificaat van deelname wanneer je de cursus met goed gevolg hebt doorlopen. 


In deze cursus ligt de nadruk op het opvoeden van je pup en de vertaling naar de dagelijkse praktijk. We wisselen theorie af met oefeningen. Ook gaan we een keer naar het dorp.


Deze cursus bevat o.a.:
Hoe leer je je pup aandacht voor je hebben? Wat zegt de lichaamstaal van je hond? Hoe leer je oefeningen aan? Hoe zorg je ervoor dat je pup veilig kan opgroeien?


Daarnaast komen verschillende aandachtsoefeningen, wandelen aan de lijn, spelen en de commando's voor zitten en liggen aan bod


Hello world
Hello world

Samenwerken met je (jonge) hond 


leeftijd: 6+ maanden


In deze cursus ligt de nadruk op het samenwerken met je hond. De basis gehoorzaamheidsoefeningen worden in deze cursus verder uitgebouwd. Daarnaast besteden we aandacht aan de nieuwe fase waarin je jonge hond zich bevindt. Ze zijn puppy-af en gaan richting de pubertijd. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en hormonen gaan een grotere rol spelen.


 Belangrijke punten zijn: het ombuigen van ongewenst gedrag, gewenst gedrag aanleren en impulscontrole.


Wanneer je hond ouder is dan zes maanden of je hebt bij een andere hondenschool een puppycursus gevolgd, is het het mogelijk om in de jongehondencursus te starten bij Hondenschool Wolf.


Is je hond ouder dan zes maanden en heb je nog geen cursus gevolgd? Geen probleem! Neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.


Je ontvangt een certificaat van deelname wanneer je de cursus met goed gevolg hebt doorlopen. 


De hond op bovenstaande foto vertoont verschillende spanningssignalen.


Wil jij leren hoe je de lichaamstaal van je hond kunt lezen?

Wil jij jouw hond beter kunnen begeleiden in moeilijke situaties?


Neem dan contact op via het contactformulier!Hulp bij een (gedrags)probleem


Een plan op maat: aan huis of op de trainingslocatie in Schijndel. Zo kunnen we de situaties oefenen die je normaal gesproken tegenkomt in het dagelijks leven. Denk aan verkeer, andere honden, wandelen aan een ontspannen lijn, enz. Commando’s leren past daar ook zeker bij.


Het is fijn als je zelf al voor ogen hebt wat je graag wil leren en wat je je hond wil leren. Dan kunnen we daarmee aan de slag. Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen. Er wordt altijd uitleg gegeven over lichaamstaal van de hond, theorie over trainen en dan gaan we daarmee in de praktijk aan de slag. De eerste les is tevens een intake en dan kunnen we aan de hand daarvan een plan maken voor de lessen.


Je ontvangt een certificaat van deelname met daarop een beschrijving van de oefeningen die we hebben behandeld.